42 éves a legendás Piramis együttes, mely 1975-ben alakult és rövidesen az ország legnépszerűbb zenekara lett. Üstökösként olyan sikeres öt éven mentek keresztül, amilyen addig és azóta sem történt a hazai rockéletben és rengeteg olyan dalt írtak, olyan lemezeket adtak ki, melyek a mai napig szívek tízezreit dobogtatják meg. A zenekar feloszlása után a rajongó tizenkét évet vártak, hogy ismét találkozhassanak kedvenceikkel. 1992-ben öt telt házas koncertet adott az együttes a Budapest Sportcsarnokban, de akkor mégsem lett folytatás. A következő megjelenés 2006 decemberében volt, amikor újra összeállt a zenekar és kétszer töltötte meg az Arénát, azonban a várakozásokkal ellentétben most is elmaradt a hosszabb visszatérés, a személyi problémák miatt nem maradt együtt a csapat.

A Piramis egykori tagjai közül hárman: Závodi János gitáros, Gallai Péter billentyűs és Köves Miklós dobos azonban úgy érezte, hogy nem lehet veszni hagyni a zenei örökséget, a közönség továbbra is igényli a koncerteket, élőben szeretné hallani a dalokat. Ezért felkérték basszusgitárosnak Vörös Gábort, az Ossian egykori tagját, az énekesi posztra pedig Nyemcsók János bizonyult a legmegfelelőbbnek. A csapat a jelenlegi felállásban hat esztendeje járja az országot, pontosabban nem csak hazánkat, hanem a környező országokat is (Szlovákia, Románia, Szerbia, Ukrajna). Több, mint 200 fellépéssel a hátuk mögött 2017-ben is tovább koncerteznek, hogy a mai generációnak is átadhassák azt az életérzést, amit az együttes annak idején is képviselt.

A három eredeti tag biztosítja a Piramis hitelességét, a két “új fiú” zenei kvalitásai pedig garantálják, hogy a zenekar Som Lajos és Révész Sándor nélkül is úgy szólaljon meg 2017-ben, ahogy azt a rajongók elvárják.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=xZjUOVLEhsQ

Hivatalos weboldal:
www.piramiszenekar.com

A zenekar tagjai:
Csoki – ének
Závodi János – gitár (eredeti tag)
Gallai Péter – ének, billentyűs hangszerek (eredeti tag)
Köves Miklós”Pinyó” – dob (eredeti tag)
Vörös Gábor – basszusgitár